Relatiebegeleiding

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van een verstoorde communicatie binnen de relatie. Het affectieve contact is de basis voor de liefdesrelatie. Elke partnerrelatie is zowel een “thuishaven”als een “speelveld”voor ontwikkeling. Als het goed gaat voel je je veilig en geborgen bij elkaar en juist daardoor kan en durf je jezelf verder te ontwikkelen,van elkaar te leren, nog meer jezelf te worden. Maar als je relatie onder druk staat, zorgt dat voor een heel basaal gevoel van onveiligheid. Ruzie, terugkerende conflicten,wederzijds onbegrip en meer verwijdering zijn daarvan meestal het gevolg. 

Voor wie?
Als je er beiden van overtuigd bent dat je relatie het waard is,en als je beiden bereid bent vooral je eigen aandeel te onderzoeken, kun je gebruik maken van haptotherapeutische relatiebegeleiding. 

Hoe ziet haptotherapeutische relatiebegeleiding er uit?
Via gesprekken en verschillende haptotherapeutische oefenvormen kijk je samen naar de interactie tussen jullie twee. De middelen in de haptotherapie richten zich op wat je beleeft in het contact met de ander.Je ervaart aan den lijve hoe de een beweegt en wat dit met de ander doet, en vice versa. Je krijgt inzicht in jezelf en de ander. Ik kijk en voel mee en help jullie om patronen te signaleren , te onderzoeken en vooral de onderliggende emoties te belichten.