Algemene Informatie

Haptotherapie is een vorm van therapie die kan helpen om jezelf weer beter in contact te brengen met je gevoelsleven. In de therapie gaan we op zoek naar wie je bent. Wat zijn je patronen, je valkuilen en je overlevingsstrategieën? En wat heb jij nodig om je prettig te voelen?

Werkwijze
In de begeleiding word je aangesproken op je kracht en je mogelijkheden die je in je hebt. Je gaat met de therapeut op zoek naar wie je in wezen bént, maar nog niet kunt zijn. De haptotherapeut behandelt geen lichamelijke klachten, zoals een fysiotherapeut dat doet. De haptotherapie verdiept zich in de zelfontwikkeling als mens. Bij lichamelijke klachten kijkt de haptotherapeut eerder naar de emotionele problemen die er aan de klacht ten grondslag kunnen liggen. Dit kan leiden tot een andere omgang met jezelf en anderen. Alleen de spanning weghalen met een massage kan heerlijk zijn, maar als je niet weet waarom je spanning hebt komt die weer terug. Aan de emotie zit een verhaal vast, want je hebt de emotie er niet voor niets onder gehouden. Zo vertelt je lichaam het verhaal van hoe je leven is verlopen.

Levensvragen en zingeving
Ook bij levensvragen over zingeving of betekenisverlening kan haptotherapie een ondersteunende rol spelen.

"Jij mag zijn zoals je bent om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn en je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd"
   - Anna Terruwe